Even voorstellen!

Tijdens 4VWO schreef ik columns voor de schoolwebsite van de Oscar Romero.

Wednesday, November 27, 2013

Trouwerij William & Kate

Het is al maanden het meest besproken onderwerp: de trouwerij van Prins William en Kate Middleton. En vandaag is het dan zover! Miljoenen mensen over heel de wereld zullen de trouwerij kunnen volgen vanaf 9 uur op televisie, YouTube, radio, enzovoort. Er wordt naar 180 landen gebroadcast!

Er is zelfs een officiele website opgericht voor belangstellenden; alle weetjes en achtergrondinformatie over Kate (en natuurlijk ook William) zijn hier bijvoorbeeld te lezen. Helaas is het zo druk bezocht, dat mijn pagina nu al een aantal minuten aan het laden is...

Op de gastenlijst staan niet de minste mensen; onderandere acteur Rowan Atkinson, de Beckhams, Elton John, Joss Stone, Guy Ritchie en een aantal exen van het stel (“Ik ben hier omdat ik bijna met hem/haar getrouwd was.”)

De Engelsen en Walen krijgen een dag vrij en 29 april wordt als ‘bank holiday’ verklaard. Dit houdt in dat iedereen vrij is (waardoor het Verenigd Koninkrijk 5 miljard pond misloopt...)

Er bestaan fanaten die nu al 4 nachten op de straat bij de Westminster Abbey-kerk liggen, zodat ze een goede plek hebben voor de grote dag. Ze doorstaan koude, slapeloze nachten en hebben er blijkbaar hun gezondheid voor over om later aan hun kleinkinderen te kunnen vertellen dat zij erbij waren.

Maar ach, het gebeurt natuurlijk niet elke dag dat een koninklijk paar trouwt!

Kusje van je Oscar zusje :)


No comments:

Post a Comment