Even voorstellen!

Tijdens 4VWO schreef ik columns voor de schoolwebsite van de Oscar Romero.

Wednesday, November 27, 2013

April - Stress Awareness Month

Sta jij ook zoals 68% van de Nederlanders op met stress aan je hoofd? Dit grote percentage mensen heeft weleens een stresssituatie. Dit komt door te veel zaken aan hun hoofd te hebben of een gebeurtenis waardoor hun leven op zijn kop staat, zoals een verlies. Sommigen kunnen heel goed tegen stresssituaties en maken er het beste van. Ze blijven positief, bijten even door en komen er weer bovenop. Anderen daarentegen gaan er onderdoor. Ze raken gefrustreerd, prikkelbaar hebben vaak hoofdpijn en zijn diep ongelukkig.

De een grijpt naar een sigaret, de ander naar alcohol. Het geeft de individu rust. Helaas verergeren zij het stress-effect alleen maar. Zelfs slaapmiddelen zijn slecht, want die helpen je in slaap vallen op een onnatuurlijke wijze. Ook zie je dat vooral meiden sneller aan hun nagels gaan plukken of bijten. Het is een automatische reactie om de stress te verminderen.

Onlangs zag ik online een advertentie staan van A. Vogel, die gratis rustgevende tabletten aanbood. Rachelle moest weer zo nodig haar gegevens invullen en een paar weken later had ik dan mijn A. Vogel Rustgevend Extra Sterk 100% Natuurlijk (ja, ja...) in huis. Volgens het bijgevoegde foldertje geven gebruikers dit middeltje een 8,3 dus dat belooft veel goeds... Ik bewaar ze ergens in een hoekje van de kast, in geval van extreme stress.

Er bestaan zelfs cursussen voor gestresste mensen. Hier werken ze samen in groepen van maximaal 8 en gaan ze het stresscircuit doorbreken door middel van workshops over plannen, rustig worden, nee durven zeggen, zelfvertrouwen op te bouwen en een hele boel andere zaken.

Wat mensen ook gelukkig en minder gestresst maakt, zijn spreuken. Op de website van De StressOntknoping kan je je aanmelden voor een wekelijkse spreuk. Ik meldde mij aan en ontving gelijk het volgende: Als je naar buiten gaat, wacht even in de deuropening, net als een poes. Concentreer je op je zintuigen.Idem als je aan tafel gaat, of wanneer je iets nieuws gaat doen. Om goed één ding tegelijk te kunnen doen is het belangrijk je bewust te zijn wanneer je iets nieuws begint.

Nou, een beter begin van de dag kan niet toch?

Kusje van je Oscar zusje :)


No comments:

Post a Comment