Even voorstellen!

Tijdens 4VWO schreef ik columns voor de schoolwebsite van de Oscar Romero.

Wednesday, November 27, 2013

Power Balance

Al eens van deze nieuwe rage gehoord? 

Power Balance armbandjes die je lichaam in evenwicht houden? De website van Power Balance zegt het volgende over hun product: “Power Balance-technologie gebruikt een uitzonderlijk hologram dat op specifieke frequenties geprogrammeerd is. Dit hologram wekt een positieve reactie op van het energieveld. De Power Balance producten helpen je meer uit jezelf te halen.”

WesleySneijder werd dit jaar genomineerd voor de prijs van de Vereniging tegenKwakzalverij, omdat hij de Power Balance armbandjes promootte. Helaas heeft hij deze prijs niet gewonnen..... . Wesley en zijn vrouw Yolanthe hebben vier spelers van het Nederlands elftal overtuigd om dit bandje tijdens de finale tegen Spanje te dragen. Waarschijnlijk heeft het niet geholpen, want de beker ging niet mee naar huis.

Dit bandje is een vorm van bijgeloof. De makers beweren dat je evenwicht, spierkracht en lenigheid beter zullen gaan werken. Voor 30 euro heb je al zo’n bandje in huis.
Op verzoek van Tros Radar heeft de Faculteit van de Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam onderzoek gedaan naar het effect van het dragenvan een balansbandje.

De meningen over deze nieuwe hype zijn verdeeld. Een grote groep sporters, waaronder Ronaldo, zijn er van overtuigd. Tegenstanders vinden het kwakzalverij en een commerciële stunt. Gelukkig zijn er, zover bekend, geen negatieve bijwerkingen. Je moet er natuurlijk wel volledig achterstaan om het bandje zijn werk te laten doen!

Kusje van je Oscar zusje :)


 

No comments:

Post a Comment